S proslave blagdana sv. Vinka

BlagdansvVinka.jpgNAŠA VINA U NAŠE RESTORANE
Blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda, proslavili su na obiteljskom imanju vinara Ante Grabovca po prvi puta imotski vinari i vinogradari okupljeni oko udruge Cvit razgovora. Ovaj blagdan ujedno predstavlja i početak vinogradarskih radova i prvi odlazak u vinograde u novoj godini, što je i demonstrirano rezidbom loza ispred Antine vinarije.

Ovo je još jedna u nizu manifestacija kojom Udruga vinara i vinogradara imotskog vinogorja  Cvit razgovora pokušava imotska vina probiti na tržište pa je s ovog skupa odaslan i apel ugostiteljima s područja Imotske krajine (od kojih se niti jedan nije pojavio), sa željom da u svoju ponudu uvrste vina iz imotskih podruma.

{sidebar id=4} – Želja nam je naša vina progurati i na turistička odredišta na Jadranu, barem na ona koja se nalaze u našoj neposrednoj blizini, poput Makarskoga primorja. Međutim, želja nam je da se naša vina, od kojih su mnoga i nagrađivana, služe i u domaćim restoranima. Nije li čudno da imotski ugostitelji nemaju u svojoj ponudi vina imotskih registriranih vinara, zapitao se domaćin Ante Grabovac.
Tome se čudio i predstavnik Županijskog ureda za poljoprivredu mr. Ivica Kovačević, ali i turistički djelatnici iz ostalih dalmatinskih regija koji su se našli na ovoj manifestaciji. No da ne bi sve proteklo u ozbiljnom tonu, pobrinuli su se članovi klape Proložac i dramske skupine iz istoga mjesta, svojim pjevanjem i kazivanjem vinskih stihova Tina Ujevića. A kao jamac

dobrome raspoloženju poslužio je švedski stol s prepoznatljivom dalmatinskom spizom, ali i velik izbor imotskih vina.

Okupljenima oko udruge Cvit razgovora namjera je da ovakav način proslave blagdana sv. Vinka postane tradicija.

A. Lončar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here