Saga oko transparentnosti između Grada Imotskog i MI za IM se nastavlja

mi za_im_tribina_imotski

Kao što su prošloga tjedna i najavili, s liste Mladi Imotskog za Imotski, koja u gradskom vijeću ima jednoga člana, preko svoga odvjetnika i člana Krešimira Šušnjara zatražili su od imotskog gradonačelnika Ante Đuzela (HDZ) dopunu odgovora na njihova pitanja. Na svojoj Facebook stranici objavili su poslani dopis uz komentar kojeg citiramo:

{gallery}2013_10_22_mizaim_dopuna{/gallery}

 

Evo nastavak sage između nas i grada, o pravu javnosti na pristup informacijama i obvezi grada da, sukladno načelima pravodobnosti, točnosti i potpunosti, kao i slova zakona, informacije plasira na svojim službenim web-stranicama.
Nezadovoljni nedavnim odgovorom, koji to sveobuhvatno i nije, naš član i odvjetnik Krešimir Šušnjar danas je poslao novi dopis lokalnoj samoupravi. U istome traži dopunu-odgovor na mnoge upite, između ostaloga i tko je gradski službenik/povjerenik za informiranje, kojega fizičke i pravne osobe uvijek mogu kontaktirati i pravovremeno saznati bitnosti. Dozvoljeni pravno-vremenski rok za odgovor nadležnih je 15 dana od primitka podneska. Naravno, kao i do sada, javit ćemo Vam novosti.

Podsjetimo, početkom listopada MI za IM su medijima uputili dopis u kojemu se navodi kako je Grad Imotski u više navrata kršio Zakon o pravu na pristup informacijama, a gradskim vlastima poslali su i upit, na koji je Đuzel odgovorio prošloga tjedna.

Izvor: ArenaInfo.net

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here