Široki Brijeg: Policija pokušava zataškati premlaćivanje dječaka

Široki Brijeg - premlaćen dječak Solo
Sarafin Soldo, otac premlaćenog dječaka

ŠIROKI BRIJEG ”Grad priča, grad zna, narod zna, policija se možda još ustručava privesti i pokušava zataškati cijeli ovaj događaj”, rekao je Sarafin Soldo, otac pretučenog dječaka čiji je slučaj još uvijek obavijen velom tajne.

Naime, nakon što je dječak pronađen na igralištu u noći s 8. na 9. listopada s teškim ozljedama glave, policija još uvijek tvrdi kako ne znaju je li pretučen. No, budući da službenih očitovanja policije i tužiteljstva nije bilo, u javnosti su se počele pojavljivati razne verzije događaja. Sve su složne u jednom – dječak je brutalno pretučen, a policija i tužiteljstvo ne rade svoj posao, navodno zbog pritisaka, kako treba.

”Ne shvaćaju ozbiljno ovu stvar i čekaju da dobiju što više na vremenu neke osobe koje možda oni štite. Ne kažem da jesu, ali najvjerojatnije je da jesu. Otvoreno to govorim”, rekao je otac na video snimci objavljenoj na Facebook stranici ‘Istina za Solde’, koja je pokrenuta kako bi se pomoglo obitelji da dođe do istine.

Majka Ana, koja se pismom obratila i javnosti, kaže kako je, kad je vidjela sina, shvatila da to nije ozljeda od gola nego da je to nešto drugo, da je pretučen.

”Na moj upit što je to bilo, oni (policija, op.a.) kažu da ne znaju, da istražuju. Onda mi tek nije bilo jasno što se to dogodilo. U razgovoru s liječnicima sam shvatila da je on primio od četiri do pet šest udaraca. Rečeno mi je da svi svjedoci nisu ispitani zato što im roditelji rade. Pa se pitam koji to roditelji rade on 0-24”, navela je majka.

Ističe kako je policijskom izvještaju od 3. studenog stoji da se čeka nalaz sudskog vještaka

”Međutim, do dana današnjeg taj sudski vještak nije angažiran pa se pitam zašto. Mislim da je vještak trebao biti uključen od prvoga dana, da su policijski službenici trebali izuzeti neke materijalne dokaze – odjeću, obuću, tragove na licu, na noktima. To ništa nije odrađeno. Pitam se zašto”, rekla je majka.

Otac kaže kako mu nije jasno da se ne mogu izjasniti za nekoliko dana i odraditi svoj posao profesionalno.

”Sve se ne daj bože sutra može dogoditi nekome drugome. Ako nas neće štititi policija naša, naš zakon, sudstvo, onda ne znam tko može drugi. Jedino Bog. Ovo je prešlo sve mjere za nekoga. Nekome je dobro”, rekao je otac nakon što već skoro 40 dana ne zna istinu o stradavanju sina.

S druge strane, nakon što smo zatražili sulžbeno očitovanje MUP-a i Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije, rečeno nam je kako za njih dječak još uvijek nije pretučen i da je sve u fazi istrage.

Rekli su kako ne smiju iznositi detalje, iako su nekim medijima, u afirmativnim tekstovima o radu policije, dokazi predočeni.

”Do okončanja kriminalističkog istraživanja ne možemo se izjašnjavati je li isti tjelesne ozljede zadobio nesretnim slučajem ili je ‘premlaćen’, kao što to vi tvrdite”, navodi se u odgovoru koji nam je dostavila policija.

Pitali smo za pritiske na novinare da se priča ne istražuje i informacije da su neki od aktera napustili BiH. Policija i Tužiteljstvo sve su to zanijekali.

Bljesak.info