Na današnjem sastanku Stožera civilne zaštite Grada Imotskoga iznesene su nove informacije vezane uz epidemiološku situaciju. U Imotskoj krajini nema nijedan slučaj zaraze, a trenutno je 47 osoba u kućnoj izolaciji i u redovnom su kontaktu s epidemiologom. Još nitko nije upućen na infektologiju. Radi se o osobama koje su došle iz inozemstva.

– Gradske ustanove ograničile su komunikaciju s građanima, a preporučuje se kontakt putem telefona i elektroničke pošte. Dječji vrtići će i dalje raditi, uz mjere opreza i dezinfekcije uz preporuku roditeljima koji mogu djecu zadržati kod kuće da ih ne dovode. Svi lijekovi za kronične bolesnike su dostupni i u ljekarnama postoje dovoljne zalihe – poručili su iz Stožera.

Naveli su i preporuke o tome kako se ponašati u ovoj situaciji.

– Preporuke su: ograničenje rada trgovina do 18 sati uz obavezno pridržavanje svih protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, ograničavanje rada ugostiteljskih objekata svih kategorija do 18 sati, privremena obustavu rada teretana, fitness i rekreacijskih centara kao i svih sportskih treninga i natjecanja te obustava rada plesnih škola, dječjih i drugih igraonica – nabrojili su.

Apeliraju na provođenje mjera dezinfekcije, čišćenje radnih i životnih prostora te izbjegavanje javnih okupljanja. Preporučuje se i ograničavanje kretanja, a starijima od 65 godina preporučuje se da ne izlaze iz kuća osim po hranu, lijekove i potrepštine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here