Slaven Zdilar preuzeo dužnost ravnatelja HVU-a Petar Zrinski

general_zdilarU Časničkom domu Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski”14. je studenog svečanom primopredajom zastave simbolično obilježen odlazak general-bojnika Mirka Šundova s dužnosti ravnatelja HVU-a. General Šundov odlazi na novu dužnost vojnog predstavnika OSRH-a pri Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji, koja stupa na snagu 1. prosinca 2011. Njegovu će dužnost u svojstvu obnašatelja dužnosti ravnatelja HVU-a, preuzeti brigadni general Slaven Zdilar. Svečanosti je nazočio načelnik GS OSRH-a general-pukovnik Drago Lovrić, zapovjednici škola i ravnatelji katedri te drugi djelatnici HVU-a i ustrojbenih cjelina sa sjedištem u vojarni “Petar Zrinski”.

U prigodnom obraćanju general Lovrić pohvalio je dojmljiv životopis, sposobnosti i vojnički put generala Šundova te izrazio uvjerenje da će i svoju novu dužnost obavljati vrlo uspješno. Podsjetio je da će vojno predstavništvo RH pri NATO-u od 9. prosinca predstavljati Republiku Hrvatsku i u Vojnom odboru Europske unije, što je novi izazov kojem će general Šundov sigurno uspješno odgovoriti.

General Šundov zahvalio je svima nazočnima na suradnji u posljednjih osam godina tijekom kojih je bio zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku i ravnatelj HVU-a. General Šundov je istaknuo kako očekuje da će istim putem HVU nastaviti i s generalom Zdilarom kao obnašateljem dužnosti ravnatelja. Brigadni general Zdilar čestitao je svom prethodniku na svim postignućima u vojničkoj karijeri, s naglaskom na vođenje Hrvatskog vojnog učilišta, te je izrazio uvjerenje da će general Šundov jednako kvalitetno raditi i u Bruxellesu. General Zdilar je uime svih djelatnika predao generalu Šundovu zahvalnicu i plaketu Hrvatskog vojnog učilišta.

Domagoj VLAHOVIĆ / www.hrvatski-vojnik.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here