Za brendiranje Slavonije i izradu strateško marketinškog plana turizma pet slavonskih županija izdvojit će se 612.000 kuna, a taj će dokument izraditi Institut za turizam. Izradu strategije turizma Imotske krajine, odnosno tamošnjih pet općina i jednog grada, financirat će se s 228.000 kuna, odlučilo je Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice.

– Pridružujemo se naporima Vlade, koja za projekt Slavonija izdvaja dvije milijarde kuna. I Slavonija i područje TZ Imota su nam dva važna pilot-projekta – kazao je ministar turizma Gari Cappelli, koji je jučer potvrdio da se za 2019. ozbiljno razmišlja o održavanju Dana turizma, skupa turističkih radnika s nekoliko tisuća sudionika, upravo u Slavoniji.

– Idući tjedan idemo u Osječko-baranjsku županiju, tražit ćemo dodatne informacije oko smještaja da vidimo je li to izvedivo. U tom bi slučaju Dani turizma mogli biti netipični, možda u dvije županije, i dulji nego obično, ali ako Slavonci pokažu da to mogu organizirati, ja ću ih podržati – obećaje Cappelli.

Inače, Turističko vijeće jučer je odlučilo s devet milijuna kuna podržati turističke projekte u nerazvijenim područjima te isto toliko novca izdvojiti za potporu turističkim manifestacijama.

Također, s 4,2 milijuna kuna Vlada i Hrvatska turistička zajednica podržat će i sedmodnevnu Ultru, a sedamstotinjak tisuća kuna bit će izdvojeno i za ljetni rad na našoj obali 84 policajca iz 17 zemalja. Među njima će prvi put biti i policajci i iz Kine.

Doprinos promociji trebali bi dati i jučer imonovani direktori HTZ-ovih predstavništava u šest europskih zemalja.

Predstavništvo u Austriji preuzet će tako zaposlenik Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Branimir Tončinić, u Češkoj poduzetnik Dubravko Miholić, dok u Ljubljani ostaje dosadašnja direktorica Metka Bradetić.

Novi direktor predstavništva u Švedskoj je Vedran Sušić, koji dolazi iz hotelijerskog biznisa, a na čelo mađarskog ureda Hrvatske turističke zajednice dolazi Ivana Herceg, dosadašnja direktorica Turističke zajednice Jastrebarskog.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Šangaju, koje će biti otvoreno u studenom, vodit će Franka Gulin, koja živi u Kini, a PR-om i medijima se bavi i na sadašnjem poslu.


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here