SDP-ovac Saša Srića, specijalist internit i pulmolog, član Nacionalnog savjeta za zdravlje SDP-a te još nekoliko vijeća, stao je u obranu predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

– Kao istinski socijaldemokrat svojim odgojem i djelovanjem, kao čovjek i liječnik, moram reagirati na pučistički i huškački napad pobunjenika na Davora Bernardića koji je legalno izabran predsjednik SDP i koji istinski živi socijaldemokraciju svojim stavovima djelovanjem i kojem od početka nije dopušteno da pokaže što zna i može. Zamislite da ja kao liječnik osudim na smrt pacijenta kojem nisam dao priliku da popričamo i da dobije priliku za život. A pokazao je puno. Kroz Savjet za zdravlje nakon neprospavanih noći djelovao sam u akcijama ‘Prevencijom do zdravlja’ koja je bila ideja Bernardićevog stava. I sam je prošao ne baš lagan život ali je ostao jak, pošten i žestok kad treba. Tolerancija, socijaldemokracija i ljudskost. Čak i previše tolerancije jer je ekipa pobunjenika shvatila da je u demokraciji dopustiva autokracija i čuvanje vlastitih fotelja koje im je omogućio bivši predsjednik Zoran Milanović koji nikada i nije socijaldemokratski djelovao i koji je izgubio više izbora.

Svaka čast prijatelju i drugu Zlatku Komadini koji je SDP štitio u ona vremena kad nije bilo lako biti socijaldemokrat. Pružio je bitnu podršku Bernardiću a daju mu je i mnogi moji prijatelji i socijaldemokrati koji će stati uz njega. Zasigurno smjenom Bernardića koja se, nadam se i vjerujem, neće dogoditi ljevica u našoj Hrvatskoj bi bila potopljena i izgubljena pa budimo svi hrabri i iskreni – napisao je Srića.

 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here