NK Imotski - NK DinamoHrvatski doprvak Dinamo dogovorio je suradnju s trećeligašima – Bjelovarom i Imotskim. I dok su iz redova člana Treće HNL Istok izrazili oduševljenje, neki zaposlenici kluba koji će se ove sezone natjecati u Trećoj HNL Jug ostali su šokirani činjenicom da postaju Dinamova filijala.

– Predsjednik Grubišić ne može donositi odluke na svoju ruku i Imotski predati Dinamu, klub je ipak ugruga građana, a ne privatna firma – ustvrdio je za Dalmatinski portal Vinko Malenica, voditelj djece od mlađih pionira do najmanjih početnika. – Ako se takav ugovor potpiše, mi ćemo osnovati novi klub! Ne, u toj priči nisam sam. Ja sam već razgovarao s mnogim roditeljima djece svih uzrasta koja u klubu treniraju. Sedam godina vodim najmlađe uzraste i borim se da imaju adekvatan rad i razvoj. Nemam ništa protiv Dinama kao kluba, ali imam protiv Grubišića i takvih koji preko Dinama prikrivaju svoju nesposobnost i neznanje, koji su Imotski odveli u propast. Zbog svoje sebičnosti i bahatosti nisu vodili brigu o tome da će NK Imotski postati jedan od najomraženijih klubova u Dalmaciji. Bio sam jedan od rijetkih koji je još prije tri-četiri godine prognozirao kako će završiti suradnja sa Splitom – kazao je Malenica. Predsjednik Imotskog, Marko Grubišić, naglasio je kako su pokušali uspostaviti kontakt i s Hajdukom.

– Hajduk nam je prirodniji, bliži, no oni su nas odbili. Čak smo pokušali nešto i preko trenera Loze, koji je odavde, ali jednostavno nije išlo – kaže Grubišić i otkriva detalje nove suradnje: – Dinamo će preuzeti struku, postavit će svog trenera Zvonka Lipovca, koji će procijeniti koliko će igrača iz Maksimira dovesti u naš klub, odnosno imamo li mi koga tko posjeduje kvalitetu za Dinamo. Dinamov čovjek će voditi brigu i o školi, postaviti glavnog trenera, koji će onda dalje uspostaviti ustroj. Škola Imotskoga će biti preslik Dinamove škole nogometa.

Pročitajte više na: Večernji list

Poruka za upravu NK Imotski