Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković boravio je ovog tjedna na sastanku u Gradu Imotskom, gdje je došao na poziv gradonačelnika Ivana Budalića. Na sastanku je najavio preustroj Županijskog suda u Splitu.

Još prije šest mjeseci gradonačelnik Budalić sastao se s ministrom Draženom Bošnjakovićem koji je tada obećao kako će doći u Imotski i obaviti sastanke vezane uz sud u Imotskom. Iako mu je trebalo šest mjeseci, ministar Bošnjaković se napokon na sastanku upoznao s potrebom za novim kadrovima u imotskom sudu, kao i potrebnim sanacijama na sudskoj zgradi.

Prema informacijama objavljenim na službenim stranicama Grada Imotskog, ministar Bošnjaković je istaknuo kako će se raditi na povećanju kvalitete suda u Imotskom, ali i dostupnosti svih djelatnosti građanima Imotskoga, Imotske krajine, ali i širega područja. Osim toga ministar je najavio i novu podjelu Županijskog suda u Splitu.

– Splitski sud je ogroman i velik i teško je s njim upravljati, tako da ćemo ga podijeliti u nekoliko sudova. Među njima je i sud u Makarskoj, koji ćemo vezati uz ovaj Imotski. Svugdje gdje imamo Stalnu službu mi ćemo nju jačati, pa tako i ovu u Imotskom. Vjerujte, nije bitan naziv, sud, ili stalna služba, bitan je obim rada i mislim da Imotski ima i stručnu i ostalu infrastrukturu da preuzme veliki broj predmeta i ne samo s područja Imotske krajine – kazao je Bošnjaković te nastavio:

– Služba u Imotskom bit će snažnija i sve rasprave s toga područja održavat će se u ovoj zgradi u Imotskom, da ljudi ne moraju putovati u Split i Makarsku – izjavio je Bošnjaković, naglasivši još jednom da će Imoćani sve svoje rasprave i sudske predmete rješavati u svome gradu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here