U velikom dalmatinskom derbiju Imoćani su u odličnoj atmosferi pali bez ispaljenog metka. Vojska navijača obiju momčadi (među kojima i dva autobusa Galantara iz Zagreba) stigla je na dvoboj koji su zbog brojnih Imoćana u redovima domaćina mnogi prozvali obračunom “Imotskog” i Imotskog.

Čak su i vodstva klubova sjedila zajedno, gradonačelnik i predsjednik Imotskog Ante Đuzel u društvu poduzetnika braće Slavena i Joze Žužula koji su preporodili Split.

U loži mnoga poznata nogometna lica Igor Štimac, Ivica Mornar, Ivan Katalinić, Hari Vukas…, a pridodamo li im i sportskog direktora Splita Nenada Praliju koji je nervozno “cupkao” okolo eto Hajduka iz vremena Lige prvaka!

Kapetan domaćih Ante Žužul priprijetio je već u drugoj minuti, a samo sedam minuta kasnije Split je poveo. Žužul je odnio loptu prije vratara Božidara Radoševića koji ga je srušio pa je sudac Klaić dosudio jedanaesterac kojeg je sigurno izveo sam Žužul.

Gosti su se žalili na navodno igranje rukom Žužula, no bez efekta. Početni nalet domaćina isplatio se opet četiri minute kasnije kada je nakon Žužulova kornera najviši bio Frane Vitaić i glavom naciljao suprotnu malu mrežu za povećanje vodstva.

Gosti još nisu došli k sebi, a već je bilo 3:0! Duga lopta Pirića preskočila je obrambeni zid Imoćana u kojem su svi samo gledali što se događa.

Najspretniji je bio Surać te je loptu poslao pored Radoševića u mrežu.

Tek tada su se Imoćani počeli buditi. U 37. minuti Obilinović je iz slobodnog udarca naciljao vratnicu, a snažni pljesak s tribina je sugerirao koliko je Imoćana bilo u Splitu.

– Loše, loše – ponavljao je tijekom poluvremena predsjednik gostiju Đuzel, za razliku od Slavena Žužula sa šalom Splita oko vrata i smiješkom na licu na suprotnoj strani.

– Dobro je, igramo dobro!

Navijači gostiju spas su pronašli u stadionskom kafiću.

– Kad već ne znamo igrat, znamo pit! – konstatirao je jedan od navijača s čašom pive u ruci.

Imoćani su malo priprijetili početkom nastavka, no bilo je to premalo i prekasno. Mogli su Ćosić ili Šuto smanjiti, ali mogao je i Split potpuno dotući suparnika preko Suraća.

– Pet komada to je naša nada! – tražili su navijači domaćih “Crveni đavoli” koji su priredili pravi show na svojoj tribini s poznatim navijačem Splita Matom “Kokičarem” u glavnoj ulozi. Letjele su kokice!

– Trideset godina nisam bio na Splita, od djetinjstva. Bravo momci, dobro se igra – konstatirao je s nostalgijom jedan od starijih navijača, još jedan od sve brojnijih povratnika u Park mladeži.

frane vulas

Split – Imotski 3:0 (3:0)

SPLIT – Igralište u Parku mladeži.

Gledatelja 2200.

Sudac: Lukša Klaić (Gruda) – 6,5.

Strijelci: 1:0 Žužul (9-11 m), 2:0 F. Vitaić (13), 3:0 Surać (27).

Najbolji igrač: Ante Žužul (Split).

Split: Zagorac (6,5), Radnić (7)(od 89. Puljiz -), Milović (7,5), Šimić (6,5), Pirić (7), F. Vitaić (7), Serdarušić (7), Žužul (7,5), Barač (6,5)(od 77. Erceg -), Surać (7)(od 81. Ćapin -), Parać (6,5).

Imotski: Radošević (5), Dan. Rašić (5,5), Bulić (5), Puljiz (5), Vidošević (5)(od 65. Đuzel -), Lojić (5), Ćosić (5)(od 61. Meter -), Garba (5)(od 71. Vučić -), Mandarić (6), Šuto (5), Obilinović (6).

 

3. HNL

Jadran KS – Dugopolje 1:2

Omiš – Neretva 1:1

Velebit – Primorac B 4:6

Raštane – Neretvanac 5:0

Trogir – Hrvace 3:1

Primorac 1929 – Konavljanin 2:1

Zagora – Uskok 0:0

Dinara – GOŠK 0:1

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here