U ponedjeljak se nastavlja operacija spašavanja tajlandskih dječaka i njihova trenera, još uvijek zarobljenih u poplavljenoj špilji, izvijestilo je nekoliko dužnosnika koji sudjeluju u misiji. 

Osmorica članova nogometnog tima i njihov trener još uvijek su zatočeni u špilji Tham Luang nakon što su strani i tajlandski ronioci u nedjelju odande na površinu sigurno izvukli četvoricu njihovih kolega. 

Specijalizirani ronioci spremni su u ponedjeljak za nastavak riskantne operacije izvlačenja ostale osmorice dječaka i njihova trenera iz potopljene pećine na sjeveru Tajlanda, prenose agencije.

Četvorica dječaka uspješno su izašla na površinu u nedjelju. No misija je tijekom noći prekinuta kako bi se zamijenili spremnici s kisikom.   

Dječaci su zarobljeni od 23. lipnja kada su obilne kiše potopile pećinu. Prošlog su ih tjedna pronašli ronioci.

Spasioci su odlučili krenuti u opasnu operaciju spašavanja zbog straha da bi razina vode opet mogla porasti. U nedjelju su iskoristili suho vrijeme i krenuli u akciju prije nego što se očekivalo. Prva faza spašavanja prošla je “glatko” i oslobođeni dječaci su “u dobrom stanju”, objavile su tajlandske vlasti.

Zbog loše vremenske prognoze idućih dana spasioci će morati raditi vrlo brzo kako bi izvukli ostale dječake.

U subotu je guverner pokrajine Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn rekao da spasilački timovi za to imaju tri do četiri dana.

 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here