U ispunjenoj crkvi Sv. Ane u Poljicima održan je tradicionalni božićni koncert “U susret Božiću” na kojem su nastupili: Mješoviti crkveni zbor Sv. Ane Poljica, Mali crkveni zbor Sv. Ane Poljica, glazbena skupina Triole, Andrea Neda Livajić, Elena Žužul, duo Petra i Dino, ženska klapa Neviste Imotski, muška klapa Sv. Mihovil Proložac, muška klapa Pasika Kostanje i na kraju Marijan Župić Vukas.

Glazbena noć odabirom skladbi prilagođena trenutku nadolazećeg Božića s ugodnim uvodom dječjih glasića preko velikog zbora s tradicionalnim napjevima. Sve to protkano zabavnim božićnim napjevima mladih poljičkih pjevača potpomognutih Grubinjankom Elenom, stvorilo je veseli šušur.

Koncert su nastavile i završile klape svojim odmjerenim i upjevanim arijama koje su se stapale sa ugodnim ambijentom crkve Sv. Ane. Na samom kraju Vukas je pjesmom “Zvona zvone Božić” digao i one koji su do tada mirno sjedili i pjevalo se iz svih grla što se nastavilo sa zadnjom pjesmom “U se vrime godišta”, koju su poveli svi izvođači skupa, a župljani srčano prihvatili. Lijep događaj uoči Božića.

Tekst i foto: AGO / Podbablje portal

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here