Svečano obilježena deseta godišnjica Frame Vinjani

frama_vinjaniČlanovi mjesnog bratstva Franjevačke mladeži koja djeluje u župi sv. Roka u Vinjanima, u subotu 8. listopada proslavili su desetu godišnjicu postojanja svoga mjesnog bratstva.

Program proslave koju je uveličao dolazak dvjestotinjak framaša iz susjednih bratstava koja djeluju u župama Imotski, Podbablje, Proložac, Runovići i Zmijavci započeo je zajedničkim okupljanjem u dvorištu vinjanske župne crkve sv. Roka, a potom je održano pokorničko bogoslužje koje je bilo uvod u euharistijsko slavlje koje je predvodio imotski župnik i gvardijan fra Zoran Kutleša. U svojoj poticajnoj homiliji gvardijan Kutleša pozvao je mlade da shvate važnost svoga poziva u Franjevačkoj mladeži. Naglasio je i čvrstu povezanost imotskog čovjeka sa svojim franjevcima i serafskim ocem Franjom te je pozvao mlade da doista žive ono što su obećali i da istinski slijede primjer asiškoga siromaha.

Nakon misnoga slavlja tijekom kojeg su koncelebrirali vinjanski svećenici fra Jakov Udovičić i fra Denis Šimunović te fra Frano Laco, župnik i duhovni asistent Frame iz Zmijavca, a za vrijeme kojeg su liturgiju animirali članovi Franjevačke mladeži iz Imotskog zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Kristianom Stipanovićem, uslijedio je prigodni objed, a potom i predavanje fra Ivana Režića na temu „Nositi križ i slijediti Krista“. Po završetku predavanja uslijedio je rad po skupinama koji je završio prigodnim plenumom, a potom je uslijedilo predstavljanje župe Vinjani i Franjevačke mladeži iz te župe.

Bogati i sadržajni program proslave kojeg je organizirao duhovni asistent Frame i župni vikar iz Vinjana fra Jakov Udovičić uz pomoć svojih framaša i potporu župnika fra Denisa Šimunovića završio je Večernjom molitvom.

Josip Šerić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.