Svečanosti u Aržanu, Lovreću i Prološcu

ARŽANO-LOVREĆ-PROLOŽAC — Na prigodnim svečanostima u općini Aržano, Lovreć i Proložac počeli su radovi na infrastrukturnim objektima. Predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić simboličnim rezanjem vrpce otvorio je novoizgrađenu prometnicu nazvanu po junaku Domovinskog rata Josipu Joviću.
Prometnica je sastavni dio županijske prometnice Aržano-Dvorine u općini Lovreć i duga je 4,7 kilometara. Za njezinu izgradnju Županijska uprava za ceste investirala je 14 milijuna kuna. U Lovreću je Živko Nenadić otvorio izgradnju lovrećke {sidebar id=4}zaobilaznice, koja će od zaseoka Bekavaca, preko Nikolića, voditi dalje prema magistralnoj prometnici Cista Provo—Split. Županijska uprava za ceste ovdje će investirati oko 12 milijuna kuna. Grube zemljane radove na ovoj zaobilaznici izvodit će inženjerci Hrvatske vojske, a zaobilaznica dužine 4 kilometra bit će završena, ako se ubrzo riješe imovinsko-pravni problemi, tijekom prve polovice 2000. godine.
U Prološcu na dijelu magistralnog pravca Imotski-Studenci zamjenik ministra vanjskih poslova dr. Ivo Sanader svečano je otvorio radove na tzv. prološkoj zaobilaznici. Izgradnja ove prometnice dužine oko 4 kilometra u kojoj se uključuje i gradnja novoga mosta preko rijeke Suvaje u Prološcu, a čija je investicija Županijske uprave za ceste 14 milijuna kuna, bit će po riječima načelnika općine Proložac Ante Petričevića završena do 15. kolovoza, kada je i Dan općine Proložac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here