Sveti Nikola i ove godine stiže u Podbablje

Sveti Nikola Podbablje“Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju jer za svako dijete ima stvarcu koju”, a budući da je ove godine sveti Nikola saznao da je u Podbablju bilo jako mnogo dobre djece odlučio ih je posjetiti te ih nagraditi prigodnim darom, a za ono malo zločeste djece povest će i zločestog Krampusa. 

I ove godine na blagdan sv. Nikole u srijedu 6.prosinca Kulturno-umjetnička udruga “Podbablje” u suradnji sa općinom Podbablje i osnovnim školama koje djeluju na području ove općine organizirali su dolazak sv. Nikole i podjelu darova djeci.

Sveti Nikola posjetit će 280 djece

Kako doznajemo od Borisa Kukulja, tajnika KUD-a Podbablje i ove godine najomiljeniji dječji svetac posjetit će oko 280 djece te im udijeliti darove, a za realizaciju projekta zahvaljuje općini Podbablje i načelniku Anti Kujundžiću koji su prepoznali važnost ove tradicije koja traje već nekoliko godina na području općine Podbablje. Sveti Nikola tako će u srijedu najprije posjetiti djecu na Kamenmostu, a nakon toga u Drumu gdje će se i okupiti djeca iz Hršćevana, a potom će slijediti posjeta djece u ostalim školama na području općine Podbablje te općinskom vrtiću u Grubinama. U poslijepodnevnim satima u zgradi općine na Kamenmostu bit će podijeljeni darovi i za ostalu djecu, a za prigodni program pobrinut će se članovi umjetničke sekcije KUD-a Podbablje. 

Izvor: Podbablje portal

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.