Prošlogodišnja akcija tate Roberta Mateša i tate Ivana Pokupca protiv iživljavanja nad bolesnom djecom, starcima i osobama s invaliditetom u domovima odjeknula je i povela otpor protiv famoznih 15 minuta posjeta dnevno.

“Roditelj 24 sata, a ne 15 minuta”, jasno su poručile tisuće ljudi diljem Hrvatske.
Stisnuti pritiskom medija i građana koji su ih zatrpavali mailovima, ravnatelji bolnica i domova su napravili ono što njihov nadređeni, ministar Beroš, nije znao niti imao hrabrosti napraviti: pustili bližnje k bolesnima i nemoćnima.

Najavljivani epidemiološki pomor se, kao ni nakon Festivala Slobode, prosvjeda protiv “stožera”, ali i sprovoda partijskih velikana i stranačkih derneka – nije dogodio.
No iživljavanje nad djecom se nastavlja: izoliranje djece na temelju nepouzdanih PCR testova, prisiljavanje na nošenje maski pod nastavom, prijetnje obaveznim cijepljenjem eksperimentalnim cjepivima… Iako djeca čine manje od 2% broja oboljelih.

Zato tata Roberto i tata Ivan u utorak (30.3.) dolaze pred Ministarstvo znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38) te će u 13 sati podignuti isti onaj šator u kojem su pred Dječjom bolnicom proveli pet dana!

Njihovi zahtjevi su isti:
da se (neustavni) “stožer” umjesto dnevnopolitičkih interesa počne držati znanstveno utvrđenih činjenica te da Ministarstvo UKINE nošenje maski za vrijeme nastave i dvotjednu samoizolaciju za djecu, a zaštiti ih od prijetnji prisilnim cijepljenjem i vršnjačkog korona-nasilja.

Pozivamo sve roditelje i medije da nas podrže u borbi za našu djecu!

Tata Roberto Mateš
Tata Ivan Pokupec

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here