tkd_josip_jovicU sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra Dr. Mate Ujević u Imotskom u tijeku su pripreme  za IX. Memorijalni taekwondo turnir Josip Jović kojeg svake godine, u čast hrvatskom redarstveniku i domoljubu, organizira Taekwondo klub Imotski. Turnir je na rasporedu 28. ožujka. Kao i prethodnih godina, uvršten je u službeni kalendar Hrvatskog taekwondo saveza. Sportske borbe bit će u kategorijama mlađih kadeta, kadeta i juniora, a težinske kategorije su prema pravilniku HTS-a. Prošlogodišnje izdanje turnira okupilo je rekordnih 430 natjecatelja čime je memorijal bio i najbrojniji taekwondo turnir u Dalmaciji u 2014. godini te najveći sportski događaj u našem gradu.

Ove se godine također očekuje velik broj sudionika, posebice iz Dalmacije i Hercegovine. Dosadašnjih godina gosti su bili klubovi iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine te iz Slovenije. Više o broju natjecatelja i klubovima koji će doći, znat će se sredinom idućeg tjedna kada će klubovi prijaviti svoje natjecatelje, doznajemo od organizatora.

Taekwondo klub Imotski imat će značajnu ulogu na turniru, kao što je to bilo i prošle godine kada je za klub nastupilo 50-ak natjecatelja iz svih sekcija. Osim toga, ovog vikenda u Slavonskom Brodu započinju kvalifikacije za ulazak u juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Kako bi nastupili za taekwondo reprezentaciju Hrvatske, potrebno je proći rigorozne kvalifikacije kroz tri kvalifikacijska turnira. Natjecatelji koji osvoje jedno od prva tri mjesta na kvalifikacijskim turnirima sakupljaju bodove te najuspješniji iz svake težinske kategorije  nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu koje se krajem ove godine održava u Rigi (Latvija). Na svakom kvalifikacijskom turniru potrebno je pobijediti minimalno 4-5 borbi da bi se osvojilo zlato, a sva tri turnira održavaju se unutar dva mjeseca. Taekwondo klub Imotski nastupit će u kvalifikacijama sa šest natjecatelja od kojih je Stela Kavelj već nastupala za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom kadetskom prvenstvu 2013. u Portugalu. Naši favoriti, izuzev Stele, u kategoriji do 55 kilograma su i Matea Kolovrat u kategoriji do 52 kg te Marta Šimunović u kategoriji do 46 kilograma. Cure su redom višestruke osvajačice medalja na državnim prvenstvima.

U klubu su zahvalni za svaku kunu koja stigne iz gradske i općinskih blagajni, ali ipak drže da bi uz samo malo veću financijsku potporu lokalnih vlasti rezultati bili višestruko bolji. (in)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here