Todorić sprema tužbu protiv hrvatske Vlade: želi od države naplatiti odštetu

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ivica Todorić i njegova obitelj pokrenut će tužbe protiv hrvatske Vlade, i to prvo u Nizozemskoj, a kasnije će sudske postupke otvoriti i u Hrvatskoj.

Visoki dužnosnik zemlje članice EU-a razotkrio je Nacionalu Todorićev strateški plan za osvetu Vladi ako DORH protiv njega pokrene akciju.

 Prema zasad poznatim informacijama Todorić će putem tužbe dokazivati kako je kao vlasnik Agrokora pretrpio znatnu štetu nakon donošenja lex Agrokora, a bude li postupak po njega uspješan, mogao bi  pokrenuti i drugi kojim bi od države tražio da mu se nadoknadi šteta.

Smatra da mu je  država nizom svojih postupaka ukrala oko godinu dana vremena, odnosno nije mu se dalo vremena da sam pokuša riješiti problem i izaći iz krize.

“Sada se pokazuje da je kandidata za kupnju koncerna u krizi bilo te da se o tome moglo diskutirati još neko vrijeme prije no što bi banke pokrenule procedura koje su se najavljivale’, ispričao je jedan inozemni izvor za Nacional.

Todorić kroz tu pravnu operaciju želi od hrvatske države naplatiti enormnu odštetu. Razmjeri te odštete mogli bi biti toliki da se cijela operacija može uspoređivati s državnim udarom.

Izvor: RTL