Imotski, 160416. Druga liga, kolo 28, stadion Gospin dolac, utakmica izmedju NK Imotski (crni) i NK Dragovoljac (bijeli), gledatelja 300. Jako bitna utakmica za domacine jer su imali isto bodova kao i Dragovoljac pa je prijetila opasnost od ispadanja iz lige. Imotski je slavio rezultatom 2:0. Na fotografiji: detalj s utakmice. Foto: Branimir Boban / CROPIX
Foto: Branimir Boban / CROPIX

U sklopu 31. kola Druge hrvatske nogometne lige Imoćani su, kao i što su najavljivali, osvojili sva tri boda u derbiju začelja protiv ekipe Zadra. Utakmicu je zasjenio nesportski potez domaćeg igrača Tomislava Mrkonjića. Naime, Mrkonjić je nasjeo na provokacije navijača sa tribina te je usred utakmice, u 55.minuti, napustio teren i krenuo u obračun sa nekolicinom navijača.

“Od samog početka utakmice bio sam izložen psovkama i uvredama što se nastavilo i u drugom poluvremenu kada su mi počeli vrijeđati obitelj. Tu sam jednostavno pukao. Žao mi je, kriv sam i nisam smio krenuti u obračun sa ljudima na tribini. Nisam nikoga udario. Došlo je do naguravanja i na tome je ostalo..  Moja reakcija bila je potpuno neprihvatljiva. Ispričavam se suigračima, treneru i klubu.” izjavio je Mrkonjić za Radio Imotski.

– Bilo je tu svega, i pokoja ‘motivirajuća psovka’, ali ništa posebno, što se ne čuje s tribina i inače. Mrkonjić je jednostavno pukao, preskočio ogradu i krenuo u obračun s gledateljem koji ga je vrijeđao, navodno mu spominjao i majku… Nije to bilo ništa posebno, gužva se brzo smirila, ali čim se vratio na teren, sudac mu je opravdano pokazao crveni karton, i mi smo ostali s igračem manje – za 24sata izjavio je trener Balajić.

U obranu suigrača Mrkonjića stao je i kapetan NK Imotskog, Dalibor Mandarić, koji je rekao da ne opravdava njegovu reakciju ali istina kako njih domaće igrače navijači vrijeđaju na svakoj utakmici.

Prema riječima tajnika NK Imotskog Mate Lešine očekuje se reakcija nakon sastanka uprave kluba.