Na susjednom roštilju smjestili su se Slavonac i Međimurka, Ivan Vujić i Mateja Hrženjak koji su također u ranim jutarnjim satima došli rezervirati svoj roštilj

Visokih 20 stupnjeva u zraku i sunce koje piči, pokazali su se idealnim za roštilj na Bundeku, na kojem se već tradicionalno slavi Praznik rada. Od najmlađih do najstarijih, kao da se cijeli Zagreb slio upravo u taj zagrebački park.

Od ekipe koja roštilja uz pivo, avanturistički nastojenih badmingtonaša do obiteljskih druženja, zabave nije nedostajalo. Jedna skupina veselih momaka Praznik rada došla je proslaviti upravo na Bundek. Dečki iz Imotskog dovoljno su dugo u Zagrebu da su se bez puno muke nazvali Purgerima, a s ‘kampiranjem’ kraj svog roštilja krenuli su rano ujutro.

“Super je atmosfera, ovdje je odlično. Lipo je vrime i super je to što nema kiše. Došli smo u 6 ujutro i zadnji stol uhvaliti”, rekao je Stipe Tolić, organizator druženja, na što je njegov prijatelj Ivan doviknuo: “Ma kako Imoćanin u Zagrebu neće stol uhvatit!”

Na susjednom roštilju smjestili su se Slavonac i Međimurka, Ivan Vujić i Mateja Hrženjak koji su također u ranim jutarnjim satima došli rezervirati svoj roštilj. “Došli smo oko 6 ili nešto kasnije, zauzeli stol tamo u hladu i čekali, ali ovo je tradicija. Već nekoliko godina svake godine dolazimo ovdje na Bundek i stvarno je super”, rekla je Mateja dok je Ivan, njezin master chef, pekao meso.

“Volim peći meso jer uživam u tome, nije isti osjećaj kad kupiš gotovo”, rekao je Ivan, a složili su se da je Chill&Grill , koji se na Bundeku održava već četiri dana, odličan zbog glazbe koja dopire do njih i podiže atmosferu. Osim veselih ekipa na roštilju, lijep dan i sunce privukli su i obitelji s djecom. Jedna od njih je i obitelj Osmunagić koja redovito dolazi na Bundek, ali jučerašnji praznik bio je prvi dan festivala Chill&Grill na koji su došli.

“Lijepo je ovdje. Živimo u blizini pa i inače dolazimo. Nismo još ništa probali jer roštilj radimo kod kuće, a ovdje smo došli zbog klinaca. Izgleda dobro, ali tradicija je ipak obiteljski roštilj”, rekla je mama Amra, zadovoljna jer se djeci sviđa priroda.

vecernji.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here