U nedjelju, 14. lipnja 2020. u Domu kulture u Prološcu održana je javna tribina pod nazivom “Spasimo Badnjavice” u organizaciji istoimene Inicijative.

Na tribini su uz članove prisustvovali i predstavnici vlasti – načelnik općine Proložac, Mate Lasić i član općinskog vijeća, Toni Garac. Na tribini je okupljenima objašnjena kronologija događaja oko Badnjavica, te je prikazana i prezentacija kojom je moderirao Hrvoje Garac.

Posjetiteljima tribine je na transparentan način prikazano što je do sada napravljeno te koji su idući koraci u zaštiti Badnjavica. Također, potpisana je i Zabilješka sa sastanka koji je održan u Splitu s predstavnicima Hrvatskih voda kojima je konačna verzija i poslana na potpis.

Drugi sastanak s Hrvatskim vodama održat će se u četvrtak, 18.lipnja 2020. u Prološcu.
Zabilješku sa sastanka u Hrvatskim vodama, službeni dokument, također će biti prikazan javnosti kako bi bili upućeni u sve dogovore i planove.

U sljedećih deset dana u planu je održavanje skupštine udruge koja će se usko baviti problematikom i zaštitom Badnjavica i na njoj će se izabrati vodstvo te osoba koja će biti u direktnom kontaktu sa Hrvatskim vodama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here