Presušeno jezero Ričice - Zeleno jezero
Presušeno jezero u Ričicama (arhivska snimka)

U Ričicama će se povodom blagdana sv. Ivana Krstitelja (ričičkog patrona koji se slavi 24. lipnja) održati likovna kolonija pod nazivom „Likovna kolonija Ričice 2018.“, a na kojoj će sudjelovati članovi ULU „Grupa 69“ iz Zagreba.

Od nekolicine likovnih amatera okupljenih 1969. godine na “Sajmu cvijeća” u zagrebačkom Gornjem gradu razvilo se aktivno društvo kroz koje je prodefiliralo više desetaka ljubitelja umjetnosti i likovnog stvaralaštva. Grupa ’69 izlagala je u dvadesetak zemalja Europe i izvan nje uz najbolje kritike, nagrade i priznanja: Talijanska Republika, Kanada, Republika Mađarska, Kraljevina Norveška, Savezna Republika Njemačka, Ruska Federacija, Slovačka Republika, Švicarska Konfederacija, Republika Turska, Ukrajina kao i u svim državama nastalim na području bivše SFRJ. Značajan trag u likovnom djelovanju Grupa ’69 je ostvarila i kroz šezdesetak humanitarnih akcija.

Umjetnici će tijekom nekoliko dana oslikavati motive i krajolik Ričica, a svoje likovne uratke ostavit će u trajno vlasništvo selu Ričicama. Kolonija će se održati pod pokroviteljstvom Zavičajne udruge sv. Ivan Ričice – Zagreb, Udruge Ričičana u Frankfurtu, Zavičajne eko udruge Ričice i Župnog ureda Ričice. (in)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here