Policijski uskok iz Splita okončao je kriminalističke obrade nakon zapljene marihuane u Solinu tijekom vikenda te je u konačnici zapljenjeno više od 9 kilograma “trave” iz Muća, a kaznene prijeve podnesene su protiv tri osobe koje su predane pritvorskom nazorniku.

Kako stoji na stranicama MUP-a, policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split dovršili su dva kriminalistička istraživanja kojima su obuhvatili trojicu hrvatskih državljana starosti 28, 20 i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na splitskom području.

Pojednostavljenim riječnikom, u petak su na području Solina uhitili B.Z.(28) i M.D.(20) te je temeljem naloga Županijskog suda u Splitu izvršena pretraga osobnog automobila kojeg su koristili. U prtljažniku Chevroleta Lacetti, splitskih registarskih oznaka, nađena je marihuana zapakiranu u pet paketa od oko kilogram mase svaki. Droga je bila u PVC vrećicama, a ukupno je nađeno 5.257 grama te dva mobilna telefona. Osumnjičeni su su marihuanu namijenili daljnjoj preprodaji te su predani pritvorskom nadzorniku, ali ih je sudac istrage pustio da se brane sa slobode.

Kako se sumnjalo da je marihuana nabavljena u Muću, pored navedenog, tijekom ponedjeljka dovršeno je i drugo kriminalističko istraživanje. Tijekom toga su policijski službenici na području općine Muć od 22-godišnjeg hrvatskog državljanina oduzeli ukupno 4.197 grama marihuane. I u ovom slučaju osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom u Splitu predan pritvorskom nadzorniku.Izvor: Slobodna Dalmacija

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here