U Vinjanima i Poljicima uskoro nova spomen-obilježja

poljica_crkva

Nakon niza uspješno ostvarenih planiranih programa, UDVDR Imotska krajina namjerava graditi još dva spomen-obilježja.

U Vinjanima, u suradnji sa župnikom fra Denisom Šimunovićem te domaćim i raseljenim Vinjančanima, planira na Tomislavljevu kod Radetovih kuća – Borak podignuti spomenik žrtvama od 1941. do 1995., odnosno poginulim/nestalim sumještanima. U privitku teksta predstavljamo popis ubijenih/nestalih, uz napomenu kako to nije konačna brojka pa se mole građani da se jave predsjedniku UDVDR-a gosp. Vinku Toliću ili Fra Denisu Šimunoviću, ukoliko imaju informacije o žrtvama koje nisu na popisu ili u slučaju da smo napisali netočne informacije. Građani koji žele doprinijeti izgradnju, mogu svoje priloge uplatiti na žiro račun udruge, s naznakom „za spomenik“ ili pak direktno svećeniku u župnom uredu.

Kontakti:
Vinko Tolić 091 578 9419
Župni ured 841-791
Fra Denis Šimunović 098 735 583

Drugo spomen-obilježje se planira raditi u Poljicima ispred crkve sv. Ane na platou s lijevu stranu mrtvačnice, a koje je darovalo Poglavarstvo općine Podbablje. Spomenik se podiže u znak sjećanja na šest poginulih vitezova, mještana župe Poljica, ali i svih poginulih i nestalih od 1941. do 1990. godine.

Sve informacije o ovoj namjeri možete doznati u udruzi i to kod predsjednika Vinka Tolića i dopredsjednika Ante Livajića.

Ago Kujundžić

[table id=7 /]

[table id=8 /]

[table id=5 /]

[table id=6 /]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.