Ugovor o suradnji! NK Split i NK Imotski dva su kluba bratska…

imotski igraci19-0509112Zvonimir Perković ŠantarNa prvom okupljanju NK Split u 2012. godini predstavljeno je sedam novih igrača od kojih su čak trojica nosila dres Imotskoga u prošloj polusezoni.
Redove trećeplasirane močadi HNL-a pojačali su obrambeni igrači Tomislav Mrčela i Duje Vučemilović-Grgić te napadač Zvonimir Perković-Šantar.

Osim prelaska trojice igrača, predsjednik Splita Slaven Žužul pohvalio se potpisanim ugovorom o skrbništvu s našim drugoligašem. O čemu se radi upitali smo sportskog direktora Imotskog Juru Puljiza koji nam je potvrdio izrečene tvrdnje te pojasnio bitne stavke iz ugovora.

Naime, Split će imati pravo prvootkupa igrača NK Imotski i na taj način će kontrolirati ovo područje i proširiti svoju bazu, dok će Imotski imati postotak eventualne buduće prodaje igrača i, što je najvažnije, stalnu financijsku pomoć kluba iz Parka mladeži. 

Ako uzmemo u obzir da se gradski proračun stalno smanjuje i da klub sve teže funkcionira, ovo se doima kao spasonosno rješenje za NK Imotski. Osim financijske Imotski će dobiti i igračku pomoć u vidu posudbe igrača koji nisu u prvom planu.

Vjerujemo da će ovim ugovorom profitirati oba kluba, a najveću korist imat će mladi i talentirani igrači s područja Imotske krajine koji će imati otvoren put prema velikoj sceni.

Piše: Josip Puljiz – Joko / Imotske novine
Foto: Branimir Boban / Imotske novine

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here