Zbog štrajka u Croatia Airlinesu koji je sindikat ORCA najavio za 9. srpnja, uprava te aviokompanije danas je priopćila da je bila prisiljena poduzeti nužne mjere kako bi se štetne posljedice umanjile što je više moguće.

Tako navode da će se s danom početka štrajka svim radnicima morati poništiti odobrenja za godišnje odmore tijekom srpnja i kolovoza, a konkretne odluke o određivanju radnih dužnosti u kriznoj situaciji zaposlenici će dobiti izravno od nadređenih.

Uprava CA odlučila je i da se plaće za srpanj i razdoblje koje slijedi više neće isplaćivati prema bivšem kolektivnom ugovoru nego prema pravilniku o radu, a radnicima koji štrajkaju, sukladno čl. 216 Zakona o radu, razmjerno će se umanjiti plaća i svi dodaci na plaću.

– Članovima posada uvest će se obveza sukladno daljnjim uputama neposredno nadređenih, a radnicima koji rade na poslovima zbrinjavanja putnika, sukladno daljnjim uputama neposredno nadređenih, uvest će se prekovremeni rad za vrijeme trajanja štrajka, odnosno dok se ne saniraju posljedice štrajka – priopćili su iz uprave i dodali da su pozvali predstavnike svih sindikata na nastavak pregovora o kolektivnom ugovoru u četvrtak 5. srpnja 2018. u 13 sati.

Croatia Airlines prvi put u povijesti zabilježio dvomilijuntog putnika u jednoj godini:


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here