Imotski virtualni prostor dobio je još jednu specifičnost u obliku virtualne tržnice. „Imotska pijaca, Facebook grupa, koja je pokrenuta zahvaljujući dvjema imotskim udrugama K.U.M. Proložac i Centru za održivi razvoj Imotski, u prvom danu kreiranja pridobila je veliku pažnju Imoćana. Nekoliko tisuća članova priključilo se „Imotskoj pijaci“ kako bi prodalo, kupilo ili naručilo imotske domaće proizvode.

Pokretači i administratori stranice kažu kako su iznimno zadovoljni odazivom Imoćana, baš kao i prodavači koji sada na lakši način mogu plasirati domaće proizvode svojim sugrađanima.

Virtualna „Imotska pijaca“ nastala je kao odgovor na situaciju vezanu uz COVID-19 i iako je prostora za proboj svakako bilo, ni pokretači nisu očekivali ovoliko zanimanje Imoćana.

„Nadamo se kako će „Pijaca“ zaživjeti i u nekim drugim vremenima bez karantena i izolacija i da će Imoćani shvatiti da je najbolji način da pomognu sebi, onaj da pomognemo jedni drugima. Imotski proizvodi su iznimne kvalitete, a pomoću ove grupe lako je doći do krajnjih korisnika. Pozivamo sve  da se učlane kako bi „Imotska pijaca“ i dalje rasla na dobrobit svih nas. Reakcije od samih proizvođača su također jako dobre, neki su nam nakon samo nekoliko sati javili da su prodali sve ono što su u tom trenutku imali spremno za plasman zbog čega smo jako sretni. Nastavljamo dalje.“

Ovaj pothvat također je dio projekta Lokalni volonterski centar, a osnivači najavljuju i daljnje akcije u ovom smjeru.

Pristupiti u grupu možete klikom na poveznicu. #kupujmoimotski

https://www.facebook.com/groups/2814349232007217/

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here