Vatreno Hajdukovo slavlje, gorilo po Splitu

foto: Vojko Bašić CROPIX
foto: Vojko Bašić CROPIX

Pirotehnika bačena pored Industrijske škole zapalila je radionicu koja se nalazi pored glavnog objekta.
Preciznije, u požaru je izgorio krov radionice pa je šteta minimalna, zahvaljujući vatrogascima koji su brzo reagirali i ugasili plamen.
Nedaleko škole policija je zatekla dvojicu mladića, za sada nisu prijavljeni zbog bacanja bengalki pored srednje škole, no čini se da postoje indicije da su oni uzrokovali ovaj požar.
Iz splitske policije pak doznajemo kako je prijavljeno oko 30-ak osoba nakon utakmice na Poljudu, a otprilike pola od tog broja upravo zbog posjedovanja ili korištenja zabranjenih pirotehničkih sredstava.

Veselje Hajdukovih navijača u 80-oj minuti kada je ispaljeno dvadesetak signalnih raketa vjerojatno je uzrok požara na srednjoj školi koja se nalazi pokraj stadiona Poljud.

Prema prvim informacijama, ispaljena raketa ili više njih izazvala je požar na Industrijskoj školi koja se nalazi u Zrinsko-Frankopanskoj ulici.  Raketa je pala na krov Industrijske škole u čijem je potkrovlju radiona, no zahvaljujući brzini i spretnosti vatrogasaca,  požar je ubrzo ugašen. Gusti dim i buktnju vatre primijetili su prolaznici koji su o svemu obavijestili vatrogasce i policiju.

Ekipa splitske Javne vatrogasne postrojbe intervenirala je i u Ulici 8. Mediteranskih igara gdje je raketa zapalila balon koji natkriva otvorene bazene na Poljudu.

U tijeku su očevidi nakon kojih će se znati više detalja o požarima kao i visina materijalne štete.