VAŽNO Održan sastanak Stožera civilne zaštite Imotskoga, sve službe u pripravnosti

Sve službe su u stanju pojačane pripravnosti, a Stožer civilne zaštite je u koordinaciji sa Županijskim centrom 112, zaključeno je na današnjem sastanku toga stožera, održanom u povodu najavljenoga nevremena u vidu snijega i niskih temperatura zraka.

Zaključeno je kako je prioritet očistiti pristup Hitnoj pomoći, a službe raspolažu s dovoljnim količinama soli i opreme. Iz Vodovoda Imotske krajine poručuju stanovništvu da dobro zaštite vodomjere, ali i česme i ostale priključke na vodovodnu mrežu koji su izloženi utjecaju niskih temperatura.

Iz Hitne pomoći poručuju kako su u svakom trenutku spremni za reagiranje, a građane savjetuju da se drže uputstava liječnika i da, u slučaju potrebe, zovu isključivo službene telefonske brojeve – 194 ili 112.

Mehanizacija za čišćenje snijega je spremna, a građani se mole za strpljenje i da službe zadužene za čišćenje snijega zovu samo u slučaju potrebe. Hrvatska gorska služba spašavanja također je u višoj pripravnosti. I oni mole stanovništvo da ih ne zovu bespotrebno.

HEP je također aktivan 24 sata i, za ovaj slučaj, uveli su i rad u trećoj smjeni. Ističu da im je na raspolaganju 12 osoba, a građane mole da, ako naiđu na polomljene stupove i pokidane vodiče, zovu telefon 021/841-400 i da ih ne diraju samostalno jer postoji mogućnost da su pod naponom.

Grad je uveo poseban telefonski broj za intervencije u vidu čišćenja snijega i ostalih tehničkih djelatnosti prilikom nevremena: 091/188-8701.

IMOTSKI.HR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.