Sjajna i nesvakidašnja izložba u POU Imotski.

Učenici dviju imotskih škola, OŠ Josip Vergilij Perić i OŠ Stjepan Radić, zahvaljujući entuzijazmu njihovih učiteljica Katije Nikolić i Jelene Vujčić imali su pravi mali spektakl – svečano otvorenje izložbe radova u “Svijetu likovnih umjetnika 3″/Art in my heart. Zahvaljujući radovima nastalima u sklopu ovog projekta i u našem malom mistu možemo  uživati u svjetski poznatim radovima velikih umjetnika, upravo kroz oči imotske djece drugog i trećeg razreda osnovnih škola.

Projekt „U svijetu likovnih umjetnika 3“ za cilj ima upoznati učenike s najvećim djelima likovnih majstora kako bi kroz stvaralački rad uz učenje o tehnikama i bojama na svoj način reproducirali svima nama poznata i slavna remek djela, ovog puta na imotski način kroz vrijedne i spretne male kistove.

Uz razvoj samopouzdanja, inicijative i kreativnog izražavanja, stečena su i nova znanja i vještine prilagođene dobi učenika.

Učiteljica 3A razreda OŠ Josip Vergilij Perić, Katija Nikolić već je otprije poznata javnosti po kreativnim ostvarenjima i inicijativama sličnog sadržaja, a prošle godine je za ovaj projekt dobila i European Quality Label što znači da je kvaliteta realizacije ovog projekta prepoznata na najvišoj europskoj razini.

Sudionica na projektu iz razrednog odjeljenja učiteljice Nikolić, Maša Srebrović, rekla nam je kako je jako zadovoljna sudjelovanjem; „ Naučili smo puno toga, o domaćim i stranim umjetnicima i djelima, a svidjele su mi se i razne teme koje smo mogli obrađivati. Uz učiteljicu smo naučili i o tehnikama slikanja i svakako ću opet sudjelovati na ovom ili sličnim projektima. „

Inače, Maša je sjajno obradila autoportret velike meksičke slikarice Fride Kahlo i slike našeg naivca Josipa Generalića.

Slike koje su izložene u POU Imotski, dokaz su velikog talenta imotskih učenika, a kroz uvodni program otvorenja i posjetitelji su mogli ponešto naučiti o umjetnicima, njihovom opusu i djelima.

Izvrsna atmosfera kroz ležerno i stručno mentorstvo učiteljica Katije Nikolić i Jelene Vujčić i njihovih učenika  te prepuna dvorana šarenila i dječjeg smijeha, volje i truda imotskih trećaša i drugaša, ostavili su širom otvorena vrata talentu, upornosti i radu kao primjer i za djecu, ali i ostale učitelje.

J.R.V.

Foto: Katija/Grgo Nikolić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here