Šumski požar koji se brzo širi zbog snažnog vjetra i visokih temperatura, zahvatio je kasno u petak kuće sjeverno od Los Angelesa, zbog čega su tisuće stanovnika Kalifornije primorane na evakuaciju.
Požar, jedan od mnogih koji gore u regiji, izbio je u zgradi u gradu Goleti u Kaliforniji u oko 20 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu te se proširio na vegetaciju prije no što je spalio 20 drugih građevina, otkrili su vatrogasci. 
Videosnimke prikazuju vatrogasce kako gase nekoliko domova, a vlasti okruga Santa Barbara objavile su da je evakuirano najmanje 2,2 tisuće stanovnika, dok su 2 tisuće bez struje. 
Diljem zapada Sjedinjenih Država izbilo je više desetaka požara, uzrokovanih velikim vrućinama, vjetrovima i suhim zrakom.
Prva ljudska žrtva objavljena je u petak kad su pronađeni ostaci neidentificirane osobe u blizini Klamathona na granici Kalifornije i Oregona. 
U ovogodišnjim požarima je dosad izgorilo više od 2,9 milijuna hektara, usporedno s godišnjim prosjekom od 2,4 milijuna u proteklih deset godina, objavio je Državni međuagencijski centar za požare. 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here