guslar_grubineZadnjih godina je Jedan od rijetkih guslara u imotskom kraju dok je zadnji u Podbablju. Gusli od svojih mladih dana ali javno nastupa od unazad pet-šest godina. Snimljen mu je i objavljen nosač zvuka pod nazivom „Izdajice hrvatskih generala“ po pjesmi o uhićenju generala Ante Gotovine, kojoj je sam napisao tekst. Tekstom nastoji opisati trenutno stanje okružja u kojem živimo.
Pjeva i tuđe tekstove razne tematike, a ima i svoju poznatu zdravicu s kojom nastupa na folklornim događanjima, zdravicu kojom s podsmjehom kritizira stanje u domovini, obiteljima i međuljudskim odnosima.
Na internetskim stranicama mu je u ovo doba adventa objavljena Božićna čestitka za Imoćane ma gdje bili na ovome svijetu. U pripremi mu je i spot za već snimljenu pjesmu o ćiriličnim pločama u Vukovaru.
Ljoljić nosi poznati nadimak po ocu LJolji koji je u svom selu Grubinama, a i šire, ostao poznat po smislu za humor pa nije ni čudo što i sin ima dara za podsmjeh oštrog, pravog, narodnog kritičara. Ago

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here