Početni sastav NK Imotski
Početni sastav NK Imotski

Nogometni klub Imotski odigrao je svoju prvu povijesnu utakmicu 22.3.1992. godine, a protivnik Imoćanima bio je klub NK Mladost iz Koprivna. Utakmica je posebice važna jer se odigrala u posve novom vremenu, u neovisnoj Republici Hrvatskoj i to je prva službena prvenstvena utakmica NK Imotski od 1926. godine, kada su udareni temelji ondašnjega kluba Zagorac.

Za NK Imotski nastupili su: Leo Pavić (vratar), Mario Buntić, Picukarić, Lasić, Velimir Braco Ćosić, Oliver Rajič, Ante Kukavica, Čuljak, Slaven Đuzel, Jure Pavić, Joško Novović Tuta, Mario Francheschi te Miljenko Nenadić koji je postigao prvi povijesni zgoditak za NK Imotski. Trenerske palice držali su Luka Đuzel Čorba i Marijan Mrkonjić.

U izravnom prijenosu utakmice mogli su uživati slušatelji Radiopostaje Imotski na čelu s Gordanom Pešordom, a spiker je bio novinar Radiopostaje Split Arsen Košta. Program na stadionu vodio je imotski novinar Ivica Đuzel, a glazbeni dio nezaobilazna Gradska glazba Imotski na čelu s Đonijem Nuićem. Prije početka utakmice predstavljena je i himna NK Imotski koju je napisao Velimir Braco Ćosić a uglazbio Ivan Glibota Crni.

Početni udarac je izveo sada pok. Luka Rajič, utemeljitelj akcije za izgradnju stadiona Gospin dolac, dok je dresove donirao Zdenko Mikulić iz firme Panasonic-Technics.

Utakmica je završila rezultatom 5:1 a kao zanimljivost bi izdvojili detalj kada je nakon dosuđenog kaznenog udarca, kojeg je trebao izvesti kapetan Velimir Braco Ćosić, publika tražila svog miljenika Joška Novovića Tutu. Novović je promašio kazneni udarac a nakon 6 mjeseci, na žalost, poginuo je u Domovinskom ratu. Njemu u čast sportsko igralište u centru Imotskog dobiva njegovo ime.

Snimku je digitalizirao neumorni imotski “prikupljač uspomena” Frenki Skako i nesebično ju podijelio sa svima nama, kao i fotografije i informacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here