Vodoprivreda: Svih 75 radnika na čekanju

Marko JukićImotsko poduzeće zbog nepodmirenih obveza i duga zapalo u velike probleme

IMOTSKI – Zbog blokiranog računa i nepodmirenih obveza prema državi, te duga od 8,8 milijuna kuna, imotsko poduzeće Vodoprivreda d.d. svih svojih 75 radnika uputila je na čekanje, a na gradilištima diljem Dalmacije obustavljeni su radovi.
Jedini mogući spas radnika i poduzeća Vodoprivreda je konsolidacija i kredit, o čemu treba ipak odlučiti većinski vlasnik – Županija i Hrvatske vode.

– Na žalost, došlo je do trenutačno nepremostivih problema za koje se nadamo da ćemo ih uskoro, uz pomoć većinskih vlasnika Županije i Hrvatskih voda, uspjeti prebroditi – objašnjava nam direktor Vodoprivrede Marko Jukić koji ističe kako je Vodoprivreda, unatoč trenutačnim problemima, poduzeće koje može sa svojim kapacitetima nastaviti uspješno započete i ugovorene poslove.

{sidebar id=4}– Najveći problem dogodio se 2003. godine kad smo izgubili hipoteku nad nekretninom te nismo više mogli samostalno izlaziti na tržište, već smo poslove ugovarali isključivo kao kooperanti. Cijena toga je i provizija koju su ubirali prvi, a ne mi – reći će Jukić.

Vodoprivreda je poduzeće koje je radilo vodospreme po cijeloj Dalmaciji , vodoopskrbu Korčule, Dubrovnika, kanalizaciju grada Hvara, Preka na Ugljanu te prolaze u cestogradnji kroz Knin, Čaporice, Bisko, Dugopolje do vodosprema Marjan i Kaštela. Trenutačno ima dogovorene radove za sljedećih pet mjeseci.

– Ulaganje u ovu tvrtku nije bacanje novca. U suradnji s većinskim vlasnicima radimo na iznalaženju rješenja. Poduzeću treba omogućiti prvenstveno samostalan nastup u tržišnoj utakmici – poručuje direktor Jukić. Ono što Vodoprivreda u ovom trenutku treba, saznajemo od prvog čovjeka poduzeća, jest konsolidacija poduzeća uz jamstvo većinskih vlasnika za podizanje kredita od 7 milijuna kuna na rok od sedam godina koje bi Vodoprivreda, napominje Jukić, mogla bezbolno kreditno pratiti.

Imotska krajina

Više od 3000 nezaposlenih

Do podizanja kredita i odluke većinskog vlasnika o daljoj sudbini imotske Vodoprivrede nezaposlenima u Imotskoj krajini, njih više od tri tisuće prijavljenih na zavodu te zasigurno još toliko neprijavljenih, pridružili su se, na žalost, i radnici imotske Vodoprivrede.

Piše: Vedrana Bekavac Šuvar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here