Vojska probila put od Studenaca do Aržana, krenuli i prema Ričicama

Ričice - Split snijeg zameo cestuOsmi dan veljače donio je novi napredak u raščišćavanju snijega po selima Imotske krajine. Nekoliko strojeva Hrvatske vojske uz pomoć Županijskih cesta krenulo je prema Aržanu i Ričicama. Još uvijek su neka sela na tom području bez mogućnosti prometovanja, no na tome se radi danonoćno. 

Osim GSS-a, vatrogasnih i civilnih društava, pomoć stiže i od susjeda, prijatelja, rođaka i poznanika. Tako smo danas zatekli Nediljka Parlova kako nosi osnovne namirnice svojim Ričičanima. Nediljko živi u Imotskom i čim je doznao kako su službe pročistile put do Ričica, uputio se do bake Nede i djeda Ivana Kovača te njima i njihovim susjedima donio potrepštine. Nediljko je po jakoj buri i dubokom snijegu pješačio jedan kilometar, a mi smo ga pratili u stopu, sa zadovoljstvom što ćemo prisustvovati humanoj gesti. Radost i zahvalnost se ne treba posebno opisivati, to se jednostavno čita s lica razdraganih ljudi. 

Osim Nediljka, članovi Udruge mladih Imotski također pomažu starijima i nemoćnima obavljajući svakodnevne obaveze koje zbog snijega i leda ovi sami ne mogu obavljati. 

Pohvale za humanu solidarnost idu svim navedenima, kao i ostalima koji na bilo koji način pomažu potrebitima.

Gradonačelnik Ante Đuzel obrušio se na Vladu i Predsjednika optužujući ih za nebrigu prema Imotskom i Imotskoj krajini, osvrćući se na izjavu predsjednika Josipovića u kojoj je optužio sve nadležne institucije za nepripremljenost. 

Nova snježna oluja se najavljuje već za petak, pa eto prilike i za Đuzela, Milanovića i Josipovića da isprave sve eventualne pogreške. Nadamo se da ovaj put neće reći kako “nisu znali”.

Foto: Branimir Boban / Imotske novine

{gallery}2012_02_08_ricice{/gallery}

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.