Vrljičkom ‘Vinskom cestom’ u kajaku

vrljikaPROLOŽAC, RUNOVIĆI – Spust kajakom od izvorišta Opačac tokom rijeke Vrljike do Runovića na jedinstvenoj “Vinskoj cesti” prvi put su organizirali imotski vinari okupljeni u udruzi Cvit razgovora u suradnji s Turističkom zajednicom grada Imotskog.

– Ovime promoviramo Imotsku krajinu kao prirodni, neotkriveni dragulj te pozivamo turiste da dođu i uvjere se u prirodne ljepote Imotskog – poručio je Ferdinand Puljić, predsjednik udruge.

Uz Grabovčev prvi dalmatinski šampanjac, koji su vinari napravili prije samog odlaska na ovu zanimljivu regatu, spust kajakom imao je, uz promociju turizma, i zadaću promocije poznatih imotskih vina dobivenih od autohtonih sorti grožđa sa zaštićenog prostora imotskog vinogorja.

Unatoč malim poteškoćama na koje su vinari u kajacima nailazili, pokazali su da upravo onako kako znaju uživati u dobroj imotskoj kapljici znaju veslati, ali i plivati u Vrljici. Na putu do Runovića zaustavljali su se na Perinuši, Kamenmostu, Bublinmostu, u Zmijavcima, gdje su ih s buklijama i dobrom kapljicom za okrepu čekali ostali vinari.

Grabovac, Matković, Jerković, Pojatina, Grbavac, Buljan ovim su spustom odaslali najljepšu razglednicu brojnim turistima, uz poziv da posjete Imotsku krajinu.

Izvor: Jutarnji list

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here