Zagrepčani paljenjem svijeća odaju počast generalu Praljku

Slobodan Praljak počastNakon šokantne i tragične smrti generala Slobodana Praljka u Haaškoj sudnici, u kojoj mu je izrečena kazna od 20 godina zatvora, građani grada Zagreba počeli su paliti svijeće ispred generalove slike postavljene ispod spomenika banu Jelačiću.

Prolaznici preko Trga bana Jelačića koji žele odati počast generalu Praljku ispred njegove slike na kojoj velikim slovima piše „JUNAK“ zapale svijeću, ostave ružu ili samo zastanu u znak poštovanja uz kraću molitvu.

Počast generalu Slobodanu Praljku, kojega je Haaški sud sa ostalom hercegovačkom petorkom osudio za ratni zločin nad muslimanskim stanovništvom u Bosni i Hercegovini, dio građana odaje paljenjem svijeća i u ostatku Hrvatske, kao i u Hercegovini.

Andrej Plenković osudio izrečenu presudu

Presudu izrečenu u Haagu Praljku i petorici jasno je jučer osudio premijer Andrej Plenković, a predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je Hrvate u BiH na dostojanstvo i nastavak razvijanja dobrih odnosa sa bošnjačkim stanovništvom u toj zemlji.

Zbog potvrđene prvostupanjske optužnice i kazne od 20 godina zatvora koja je trebala isteći uskoro, general Praljak u sudnici je ispio za sada nepoznati otrov od kojeg je ubrzo i preminuo u bolnici.

(in)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here