Zagvozd: nezadovoljni mještani poručuju

Petar Krištić ZagvozdImotski – Zagvozd  Ne damo djedovinu tek tako
Dok na pola puta između središta Zagvozda i Rastovca u samom podnožju planine Biokovo teški strojevi zagrebačkog Viadukta već naveliko rade na trasiranju dionice buduće autoceste Zagreb-Dubrovnik, iz dana u dan sve je veći broj mještana brojnih zaselaka u Zagvozdu koji su nezadovoljni otkupnom cijenom za svoje posjede.

Prema nekim procjenama, za potrebe same autoceste – bez prilaznih putova i nadvožnjaka  – Hrvatske autoceste trebat će osigurati oko pola milijuna metara četvornih zemljišta.

Milan Stapić Zagvozd – Našu djedovinu ne damo bud zašto. To što  su se dekretom bivše vlasti sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća oduzimali naši posjedi i uknjižili na Šumariju, mi ne priznamo. Moji otac i djed bili su u posjedu pitomih dolaca i šume. Pa, tko je gradio i radio kilometre suhozidina?! Sada u nekim papirima koje nam serviraju nema ničega. Da mi nismo voljeli naš krš, ne bismo ni ostajali ovdje! Nećemo ga dati badava, riječi su starog Milana Stapića.

– Ja sam Zagvožđanin, ali živim u Rijeci. Mogu kazati, a za to imamo i službene potvrde, da su se ljudima u okolici Rijeke, gdje su Hrvatske autoceste također gradile, za gore zemljište od našega plaćale daleko veće cijene od ovih 11-12 kuna za kvadrat, koliko daju nama, veli nam Petar Krištić.

B. Ćosić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here