Uvriježilo se reći da je teško naći muškarca koji ne voli nogomet. No dok gledamo kako zbog uspjeha naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji raste nogometna euforija u zemlji, možda bi se doskora moglo usuditi reći i to da će postati teško naći i ženu koja ne voli nogomet.

U čemu je tajna? Zašto je ovih tjedana pred televizorima, u kafićima i na trgovima, ali i na letovima za Rusiju, gotovo podjednak broj – navijačica? Ne samo to, prijenosi iz Rusije postali su obiteljski događaji zbog kojih su u “kockicama” i tate, i mame i djeca.

– Kod nas je nogomet oduvijek više muška stvar, ali sad je zaista primjetno da se u cijelu tu priču vezanu za nogomet sve više uključuju i žene. Čini mi se da ovo što se događa nije samo stvar nogometa, nego je u pitanju neki nacionalni zanos i ponos koji podjednako obuzima sve.

No, kako su ljubitelji nogometa puno češće muškarci, tako se njih od malena potiče da prate nogomet, oni o tom sportu puno znaju, pa i brže uviđaju da i u nogometu moraš biti inteligentan da bi bio uspješan. 

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Agrokor: Nova era

>>Intervju s izbornikom Zlatkom Dalićem

>>Što Hrvati jedu?

>>Opasan trend: Ne puštajte u domove lažne policajce, bankare, HEP-ovce, poštare…

>>Dan Brown: Da nisam pisac, bavio bih se glazbom poput majke i brata

Naslovnica 5.7.2018. | Autor :

 

 


IZVOR kliknite ovdje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here