Jezero RičiceVeć duži niz godina Zavičajna udruga sv. Ivan Ričice – Zagreb uoči božićnih i uskrsnih blagdana za desetak ričičkih obitelji u potrebi osigurava pakete hrane i higijenskih potrepština, odnosno poklon bon u trgovačkom lancu u vrijednosti 500 kn, za svaku obitelj. Slična će pomoć potrebitima ići i ove godine uoči najvećega katoličkog blagdana Uskrsa, odlučio je Izvršni odbor ove udruge.

Zavičajna udruga sv. Ivan Ričice – Zagreb djeluje od 1999. godine i jedna je od najaktivnijih zavičajnih udruga u gradu Zagrebu i uz svoju osnovnu djelatnost –  organiziranje kulturno-zabavnih i drugih oblika okupljanja građana Zagreba i okolice koji su podrijetlom, rodbinski ili na drugi način vezani uz Ričice, Podbilu i Zavelim, njegovanje kulturne zavičajne baštine, od samog osnutka kontinuirano se uključuje u razne humanitarne akcije putem prikupljanja i dijeljenja pomoći potrebitima i – kako su to iseljeni Ričičani utvrdili i uredili u temeljnim odredbama svojega statuta i što najčešće ističu – skrb o socijalno ugroženim i bolesnim članovima Udruge i žiteljima Ričica, kao i nekadašnjih „Gornjih Ričica“, tj. Podbile i Zavelima.

Svjesni su u Udruzi Ričičana u Zagrebu da ovakvim paketima i simboličnim donacijama ne će riješiti stalne poteškoće ovih obitelji u potrebi, ali znaju da će ovom lijepom i humanom gestom ove blagdanske dane učiniti malo ljepšima i pomoći im da barem nešto lakše prebrode svoje životne nedaće.

Vinko Pavić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here