Zmijavci i Runovići: Vlada nam je dala okruglih nula kuna

hdz runovici“Ne mogu obećati blagostanje u našem mjestu već sutra, jer vremena nisu takva, ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe da to blagostanje ostvarimo”, rekao je jučer na stranačkom druženju HDZ-ov načelnik Zmijavaca Miroslav Karoglan.

HDZ-ova je delegacija, predvođena Antom Sanaderom i Zlatkom Ževrnjom, sadašnjim i kandidatom za budućeg župana, jučer, nakon pojavljivanja na proslavi 20. obljetnice rada stranačke županijske mladeži, posjetila Zmijavce i Runoviće.

Oba načelnika te dvije tradicionalno HDZ-ove općine, već spomenuti Karoglan u Zmijavcima i Josip Lešina u Runovićima, naglasila su krizom uzrokovane značajno smanjene proračune, ali i, kako kažu “okrugli iznos od nula kuna koje je ova Vlada otkako je došla na vlast uložila u njihovu općinu”.

Kao i do sada, tema oko koje su se lomila koplja bio je biokovski tunel Sv. Ilija, izrazito značajan za ovo područje.

“Već mjesecima obijamo vrata po ministarstvima, i još niti jednu kunu nismo uspjeli iščeprkati iz ruku ove vlade za Imotsku krajinu”, kazao je Lešina u Runovićima i nastavio:

“A kao da to nije dovoljno, oni s najavom naplaćivanja tunelarine kao da namjerno rade na zaustavljanju razvoja u ovom kraju. Ova je Vlada odgovorna za strateško zastrašivanje stanovništva, i javno kažem da ih može, zbog odnosa prem ovom kraju, biti sram!”

Na temu se nadovezao i Ževrnja:

“Važno je postojanje vertikale vlasti. Na našu sreću, imamo kontinuiranu vlast u ovom kraju kao i u Županiji, i uspjeli smo izgurati neke značajne projekte proteklih godina. Na našu žalost, naša se vertikala ne proteže do vrha, do tih sredstava nikako ne možemo, ona se troše na županije i općine koje su… podobnije.”

“Upravo zbog pomanjkanja te posljednje karike važno je, i za ovaj imotski kraj, da zadržimo kontinuitet i da osiguramo županijska sredstva za Zmijavce i Runoviće. A samo mi to možemo ostvariti, kako smo to radili i do sada. Samo mi imamo potrebno znanje i potrebne godine i godine iskustva. Kažem, bez lažne skromnosti i bez pretjerivanja – po pitanju poznavanja razvitka lokalne samouprave ostali kandidati nisu mi ni do koljena!”, zaključio je Ževrnja.

Dalmacija News

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here