SAN IL’ JAVA Ne, ovo nije Beverly Hills, ovo je kuća za odmor u Zmijavcima

Kuća za odmor ZmijavciOvo izuzetno imanje sastoji se od dvije kamene luksuzno uređene vile na parceli od 2.000 m2 okruženoj visokim kamenim zidom koji gostima omogućuje potpunu privatnost za nezaboravan odmor. Odmah preko puta ovih dviju vila (haciende) gostima je na raspolaganju i treći (pomoćni) objekt s parkinzima i garažama sa 20-ak bicikli koji se idealno mogu iskoristiti jer se svega 100-njak metara od imanja nalazi prekrasna rijeka uz koju prolaze brojne biciklističke staze.

Zbog svog smještaja u mirnom seoskom okruženju ovo imanje je idealno za odmor obiteljskog tipa gostiju s djecom. Imanje sadrži veliki grijani bazen od 85 m2, od kojih je 9 m2 prilagođeno kao bazen za djecu, a posjedom prevladava raskošna mediteranska hortikultura sa stotinama godina starim maslinama, palmama, magnolijama, lavandama i sl. kao i mnoštvo isklesanih kamenih detalja kao što su veliki raritetni kameni stol sa stolicama za objedovanje s pripadajućim šankom i kamenim barskim stolicama, roštilj, fontane, skulpture i sl.

U obje vile su gornja dva kata povezana unutarnjom komunikacijom, dok su 3 zasebne smještajne jedinice u prizemljima sa odvojenim ulazima. Bogato uređeni interijeri izrađeni su od ručno klesanog kamena, stare žbuke, rimske cigle i ručno rezbarenog drveta, te namješteni restauriranim antiknim namještajem iz 18. i 19. stoljeća. Kreveti zbog svojih prekratkih dimenzija iz tog perioda su posebno restaurirani i produživani prema današnjim najvišim standardima. Obje vile imaju po jednu veliku prostoriju za zajednički boravak, od kojih je jedna povezana s vinskim podrumom. U jednoj od vila smještena je velika prostorija za fitness s whirlpoolom, saunom i svlačionicama s tuševima.

U nekoliko prostorija za aktivnosti gosti se mogu opustiti svirkom na jednom od tri klavira, ili se pak zabaviti uz 2 biljara, stolni tenis, pikado, stolni nogomet, stolni hokej, igraću konzolu te korištenjem besplatnog i neograničenog Wi-Fi-ja sa signalom prisutnim na cijelom imanju. U dvorištu se nalazi i dječje igralište s pješčanikom gdje postoji i mnoštvo dječjih sadržaja za najmlađe goste. Posebna mikroklima područja uz rijeku te široki kameni zidovi vila omogućavaju odmor uz ljetne vrućine danju, dok su noćne temperature ugodne bez neke veće potrebe za korištenjem (postojeće) klimatizacije. Svaka prostorija je klimatizirana-grijanje/hlađenje.

Do svjetski poznatih šljunčanih i pješčanih plaža Makarske rivijere dolazi se za 20-25 minuta vožnje automobilom, dok je u neposrednoj blizini i grad Imotski sa prirodnim fenomenima Crvenog i Plavog jezera koje je također poznato po svom specifičnom kupalištu. Pored Imotskog i Makarske, za dnevne izlete svakako preporučamo obilazak povijesnih gradova čija je baština pod zaštitom Unesco-a: Splita,Trogira, Dubrovnika te Omiša kao i Nacionalnog parka prirode Biokovo na koje se u daljini pruža pogled s imanja.

U neposrednoj blizini imanja nalazi se nekoliko restorana, dućana, pizzeria s krušnom peći, pekarna te postoji mogućnost za mali i veliki nogomet, rafting i ribolov. U dogovoru s vlasnikom i uz dodatnu naknadu postoji i mogućnost outsourcing kozmetičkih usluga (masaža, manikura i sl.) i degustacije vina i likera iz vinskog podruma vlasnika.