Zovnica Imota osigurala gotovo milijun kuna za imotsku poljoprivredu!

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ožujku ove godine zaprimila je 4189 projektnih prijava za mjeru 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«, dok je raspoloživih sredstava bilo dostatno za financiranje 1334 projekta, od kojih je čak 8 klijenata poduzetničkog centra Start Im Up, koji je inicijativa Zovnica Imote.

Djelatnici Zovnica Imote svojim znanjem i iskustvom pružili su podršku klijentima pri izradi poslovnog plana i administrativnoj pripremi projekata te su im time osigurali priliku za razvoj njihovih gospodarstava. Tako je čak 8 poljoprivrednih gospodarstava s područja Imotskog, Vinjana, Zmijavaca i Lovreća povuklo 907.116,00 kuna (protuvrijednost od 120.000 eura), odnosno 113.389,50 kuna(protuvrijednost od 15.000 eura) po jednom poljoprivrednom gospodarstvu.

Dobivenim sredstvima korisnici će financirati kupnju zemljišta, mehanizacije, strojeva i opreme, čime će unaprijediti svoja gospodarstva i povećati vrijednost svoje proizvodnje.

Novi natječaj Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za mala poljoprivredna gospodarstva i mlade poljoprivrednike u najavi je za prosinac 2017. godine, kao i natječaji za projekte u ruralnom turizmu.

Osigurajte i vi sebi novac iz EU fondova!

Dogovorite svoj termin za besplatno savjetovanje pozivom na broj 098 9120702 ili nam se javi putem maila:  info@zovnica-imota.hr.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.