ŽUPANIJA Odbijeni amandmani za Perinušu i kotlovnicu srednje škole

Mate Rebić imotski županijski vijećnikNa županijskoj sjednici održanoj danas odbijeni su amandmani imotskog vijećnika. Naime, mostov županijski vijećnik Mate Rebić imao je nekoliko zahtjeva za povećanje sredstava za Imotski i Imotsku krajinu. Amandmani nisu prošli a Mate Rebić je sve to objavio na svom facebook profilu. Pročitajte što mu je župan Blaženko Boban odgovorio:

Župan Blaženko Boban je obećao sredstva za navedene amandmane kroz druge stavke

1. Amandman o sufinanciranju potpore za osnivanje Energetske agencije Dalmacija sa sjedištem u Vrgorcu nije prihvaćen. Agencija bi trebala biti vanproračunski korisnik kompletno financiran iz EU fondova i Ministarstva. Ali, župan je obećao osnivanje odjela unutar RERA-e koji bi trebao preuzeti funkciju energetske agencije. Za smještaj budućeg odjela u objektu Poduzetničkog centra Vrgorac puna potpora našem Ante Pranic.

2. Amandman o financiranju pripreme projektne dokumentacije za obnovu spomenika kulture Perinuša nije prihvaćen. Ali, župan je obećao financiranje pripreme projektne dokumentacije iz sredstava RERA-e. Pozivam lokalne čelnike Imotske krajine da se angažiraju i iskoriste osigurana sredstva po obećanju župana.
3. Amandman o sufinanciranju obnove kotlovnice Srednjoškolskog centra Imotski nije prihvaćen jer je po riječima župana projekt apliciran na Ministarstvo i očekuje se alokacija do sljedeće ogrijevne sezone.

4. Amandman o sufinanciranju projekata smanjenja gubitaka vode za lokalne vodovode nije prihvaćen ali je obećanje župana da će kroz rebalans proračun i postojeće stavke osigurati dodatna sredstva za pomoć lokalnim vodovodima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here