Mate Rebić imotski županijski vijećnikNa županijskoj sjednici održanoj danas odbijeni su amandmani imotskog vijećnika. Naime, mostov županijski vijećnik Mate Rebić imao je nekoliko zahtjeva za povećanje sredstava za Imotski i Imotsku krajinu. Amandmani nisu prošli a Mate Rebić je sve to objavio na svom facebook profilu. Pročitajte što mu je župan Blaženko Boban odgovorio:

Župan Blaženko Boban je obećao sredstva za navedene amandmane kroz druge stavke

1. Amandman o sufinanciranju potpore za osnivanje Energetske agencije Dalmacija sa sjedištem u Vrgorcu nije prihvaćen. Agencija bi trebala biti vanproračunski korisnik kompletno financiran iz EU fondova i Ministarstva. Ali, župan je obećao osnivanje odjela unutar RERA-e koji bi trebao preuzeti funkciju energetske agencije. Za smještaj budućeg odjela u objektu Poduzetničkog centra Vrgorac puna potpora našem Ante Pranic.

2. Amandman o financiranju pripreme projektne dokumentacije za obnovu spomenika kulture Perinuša nije prihvaćen. Ali, župan je obećao financiranje pripreme projektne dokumentacije iz sredstava RERA-e. Pozivam lokalne čelnike Imotske krajine da se angažiraju i iskoriste osigurana sredstva po obećanju župana.
3. Amandman o sufinanciranju obnove kotlovnice Srednjoškolskog centra Imotski nije prihvaćen jer je po riječima župana projekt apliciran na Ministarstvo i očekuje se alokacija do sljedeće ogrijevne sezone.

4. Amandman o sufinanciranju projekata smanjenja gubitaka vode za lokalne vodovode nije prihvaćen ali je obećanje župana da će kroz rebalans proračun i postojeće stavke osigurati dodatna sredstva za pomoć lokalnim vodovodima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here